Lasagne met courgette en spinazie

Ingrediënten

500 g cocktail trostomaten
4 el olijfolie
2 courgettes
2 tenen knoflook
400 g gewassen spinazie
250 g ricotta
20 g basilicum
250 g verse lasagnebladen
150 g geraspte mozzarella
1 bakpapier
1 grillpan
1 ovenschaal (15 x 20 cm)

Bereidingswijze

Totale bereidingstijd: 60 min
Verwarm de ovengrill voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de tomaten in kwarten en verdeel over de plaat. Besprenkel met 1 el olijfolie en breng op smaak. Rooster de tomaten 20 min. in de oven.

Snijd de courgettes in de lengte in plakken van een 0,5 cm. Verhit de grillpan. Smeer de courgette in met 2 el olie en gril rondom 6 min. tot er grillstreepjes op staan. Snijd intussen de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak.

Roer de ricotta los. Pluk de basilicum van de takjes. Houd een paar blaadjes apart ter garnering en hak de rest grof. Haal de tomaten uit de oven en schep in een hoge beker. Maal met een staafmixer fijn en breng op smaak. Roer er de basilicum door.

Verdeel een derde van de lasagnebladen over een ovenschaal. Verdeel in laagjes een derde van de tomatensaus, een derde van de spinazie, een derde van de courgette en een derde van de ricotta erover. Maak zo nog 2 lagen. Strooi er de kaas over en gratineer 10 min. in de oven.

Haal de lasagne uit de oven en garneer met de rest van de basilicum.