Loempia met komkommersalade

Ingrediënten

4 el zonnebloemolie
300 g gemengd gehakt
2 tenen knoflook
400 g Vietnamese wokgroente
6 eieren
1 komkommer
100 ml original chilisaus (fles à 500 ml)
8 plakjes filodeeg (pak à 10 plakjes, diepvries)
1 bakpapier

Bereidingswijze

Totale bereidingstijd: 35 min
Verwarm de oven voor tot 220 C. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Bak het gehakt rul. Snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak 1 min. mee. Doe er de wokgroente bij en bak al omscheppend 3 min. Klop de eieren los, schenk bij de groenten in de pan en bak in 8 min. met het deksel op de pan gaar.

Snijd intussen de komkommer in 3 stukken. Snijd elk stuk in reepjes van 5 bij 3 cm. Kneus de komkommerreepjes met de platte kant van het mes en doe in een kom. Schenk er 3 el chilisaus bij en schep om.

Schuif de omelet op een snijplank, snijd in 4 lange repen en halveer ze. Smeer steeds 1 velletje filodeeg in met 1 tl olie en leg in het midden een stuk omelet. Vouw de buitenkanten naar binnen en rol het deeg op. Maak er zo nog 7.

Leg de loempia’s met de vouwkant naar onderen op de bakplaat en bestrijk ze met 1 el olie. Bak in 10-15 min. in de oven krokant. Serveer de loempia’s met de komkommersalade en de rest van de chilisaus.