Macaroni met kaas

Ingrediënten

1 broccoli
300 g macaroni
400 g bloemkoolrijst
30 g roomboter
30 g bloem
300 ml halfvolle melk
250 g 30+ kaas mild
50 g paneermeel
1 ovenschaal (20 x 30 cm

Bereidingswijze

Totale bereidingstijd: 33 min
Verwarm de ovengrill voor. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukken van 2 cm.

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de laatste 5 min. de broccoli mee. Kook de laatste min. de bloemkoolrijst mee.

Smelt intussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak 1 min. Schenk er de melk bij en roer met een garde glad. Voeg 200 g kaas in delen al roerend toe en laat smelten. Breng op smaak met peper.

Giet de macaroni met broccoli en bloemkoolrijst af en doe terug in de pan. Schenk er de kaassaus bij en schep om. Verdeel de pasta met de groenten over de ovenschaal en bestrooi met het paneermeel. Strooi er de rest van de kaas over. Gratineer 5-8 min. onder de grill tot de kaas gesmolten is en het paneermeel licht gekleurd.