Preisoep met mosselen en knoflookbrood

Ingrediënten

2 kg mosselen super
1 ciabatta
4 el olijfolie
2 preien
4 stengels bleekselderij
1 venkel
3 tenen knoflook
250 ml kookzuivel 7% vet
1 kippenbouillonblokje
1 bakpapier
1 schuimspaan

Bereidingswijze

Totale bereidingstijd: 25 min
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Maak de mosselen schoon en verwijder de kapotte schelpen en de schelpen die open blijven staan als je er op tikt.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de ciabatta in schuine stukken van 2 cm breed en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en rooster in 8-10 min. in de oven knapperig.

Halveer de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in stukken van 1 cm. Snijd de bleekselderij in halve maantjes van 1 cm. Snijd de venkel in vieren en snijd in reepjes van 1 cm. Snijd 2 tenen knoflook fijn.

Verhit 2 el olie in een soeppan en bak de groenten met de knoflook 3 min. Schenk er 1 L water met de kookroom bij en breng tegen de kook aan. Verkruimel er de bouillon boven. Voeg de mosselen toe en stoof met het deksel op de pan in 6-8 min. gaar. Schep halverwege om.

Haal het brood uit de oven. Halveer de laatste teen knoflook en wrijf het brood met de snijkant in. Verdeel 4 flinke scheppen mosselen met de schuimspaan over 4 diepe borden en schenk er de soep met een soeplepel over. Serveer het brood met de rest van de soep.