Sticky speklap met paprika

Ingrediënten

3 speklappen 3 el zonnebloemolie 1 paprikamix (3 stuks) 300 g original mienestjes 2 tenen knoflook 400 g Chinese wokgroente 4 el oestersaus (flesje à 175 ml)

Bereidingswijze

Totale bereidingstijd: 20 min
Snijd de speklappen in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak het spek in 10 min. knapperig.

Snijd intussen de paprika’s in reepjes. Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok. Roerbak de paprika 5 min. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Snijd de knoflook fijn, voeg toe aan de paprika en bak 1 min. mee. Voeg de wokgroente toe en roerbak 6 min. mee.

Schenk de oestersaus bij het spek en laat 3 min. karamelliseren. Giet de mie af, schep door de roerbakgroenten en verdeel over 4 borden. Schep er het spek met de saus over.