Gebakken wraps met bbq-kip

Ingrediënten

350 g kipdijfilet
125 ml barbecuesaus (0,5 flesje à 250 ml)
300 g maïs
1 paprikamix (3 stuks)
2 el zonnebloemolie
420 g kidneybonen
8 tortilla’s naturel
150 g tex-mex geraspte kaas
1 limoen
1 bakpapier
1 schuimspaan

Bereidingswijze

Totale bereidingstijd: 35 min
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de kip in dunne reepjes. Schenk de barbecuesaus in een hapjespan, voeg 100 ml water toe en breng tegen de kook aan. Voeg de kip toe en stoof in 5-8 min. gaar met het deksel op de pan.

Giet de maïs af. Snijd de paprika’s in blokjes van 1 cm. Verhit 2 el zonnebloemolie in een ruime koekenpan. Bak de maïs met de paprika in 10 min. knapperig. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg na 5 min. de kidneybonen toe en bak mee.

Schep de kip met de schuimspaan uit de saus en verdeel over 1 helft van de wraps. Schep 1 el gebakken maïs, paprika en bonen op de kip. Strooi er de kaas over en klap de wraps dubbel. Leg de wraps met een spatel op de bakplaat. Bak in 8-10 min. in de oven knapperig.

Boen intussen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de maïs, paprikamix en kidneybonen. Pers de helft van de vrucht uit over de wraps en breng op smaak.

Verdeel de rest van de maïs met paprika en bonen over 4 borden. Haal de wraps uit de oven, halveer ze en leg 4 helften op elk bord.