Gevulde paprika met yoghurtsaus

Ingrediënten

300 g witte rijst
1 paprikamix
1 rode paprika
1 courgette
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
350 g VeggieChef kruimig gehakt
150 g yoghurt Griekse stijl
1 bakplaat
1 keukenpapier

Bereidingswijze

Totale bereidingstijd: 20 min
Zet in 4 stappen deze heerlijke Gevulde paprika met yoghurtsaus op tafel.

1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Breng in een pan ruim water aan de kook voor de rijst. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Leg de paprikahelften op de bolle kant op de bakplaat. Rooster de paprika’s 12-15 min. in de voorverwarmde oven.

2. Snijd de courgette in blokjes. Hak 1 teentje knoflook fijn. Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de courgette 3 min. Bak de knoflook 1 min. mee. Voeg het gehakt toe en bak omscheppend in 7 min. gaar. Roer intussen de yoghurt los in een bakje. Pers het laatste teentje knoflook erboven uit. Roer de knoflook door de yoghurt.

3. Haal de paprika’s uit de oven. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper.

4. Leg de paprika’s op 4 borden en dep ze droog met keukenpapier. Schep wat gehaktmengsel in de paprika’s. Schep er wat knoflookyoghurt op. Serveer de paprika’s met de rijst en de rest van het gehaktmengsel.