Hutspot met draadjesvlees

Ingrediënten

600 g magere runderlappen
3 el bloem
2 el vloeibare margarine
2 uien
2 runderbouillonblokjes
500 g hutspotgroente (zak à 500 g)
1.25 kg kruimige aardappelen
1 snufje zout
1 snufje peper
1 tl gemalen kruidnagel
350 ml water
1 pureestamper

Bereidingswijze

Totale bereidingstijd: 185 min
Zet in 5 stappen deze heerlijke Hutspot met draadjesvlees op tafel.

1. Bestrooi het vlees met een beetje zout en peper en schep om met de bloem. Verhit in een braadpan 1 el margarine. Bak het vlees in 5 min. bruin aan. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee.

2. Voeg de gemalen kruidnagel, 1 verkruimeld bouillonblokje, het water en peper naar smaak toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2½ uur zachtjes gaar.

3. Verhit in een ruime pan de rest van de margarine. Bak de hutspotgroente 5 min. zonder te laten kleuren. Schep de aardappel erdoor en voeg zo veel water toe tot alles net is bedekt. Verkruimel het laatste bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Kook de aardappelen met de hutspotgroente in 20 min. gaar.

4. Giet de aardappelen met de hutspotgroente af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en groente met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Breng de stamppot en het stoofvlees op smaak met peper.

5. Verdeel de hutspot over 4 diepe borden, schep het vlees met de saus erbij.