Gevulde pizza met salami

Ingrediënten

2 uien
20 g basilicum
400 g pizzadeeg (rol, koeling)
140 g zongedroogde tomaat tapenade
6 plakjes salami gerookt (vleeswaren, pakje à 175 g)
2 bollen mozzarella
4 el olijfolie
0,5 el Italiaanse kruiden
500 g cocktail trostomaten

Bereidingswijze

Totale bereidingstijd: 50 min
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snipper de uien. Pluk de helft van de basilicum en hak grof.

Rol het pizzadeeg met bakpapier in de breedte uit. Smeer het midden van het deeg in met de tapenade. Houd ca. 5 cm van de randen aan de boven- en onderkant vrij. Strooi de gesnipperde ui over de tapenade en leg er de salami dakpansgewijs op. Scheur 1 bol mozzarella in grove stukken en verdeel over de salami.

Strooi de grof gehakte basilicum over de mozzarella. Snijd aan de boven- en onderkant elke 2 cm een sneetje tot de vulling. Vouw om en om van boven en onder een strookje deeg over de vulling. Bestrijk de gevulde pizza met 1 el olie, strooi er de Italiaanse kruiden over en bak in 15-20 in de oven gaar.

Snijd de tomaten in dunne plakjes. Snijd de rest van de mozzarella in dunne plakjes. Verdeel de tomaat en mozzarella dakpansgewijs over een mooie schaal. Doe de rest van de basilicum in een hoge beker en schenk er de rest van de olie bij. Breng op smaak en maal met een staafmixer fijn.

Besprenkel de salade met de basilicumolie en serveer met de gevulde pizza.