Hartige taart met tomaat en rucola
Ingrediënten
30 g roomboter
150 g oude kaas (stuk)
75 g bloem
3 scharreleieren
200 ml houdbare slagroom
1 teen knoflook
65 ml olijfolie
500 g snacktomaatjes
125 g rucola
1 ronde ovenschaal (ø 24 cm)
1 satéprikker
150 g oude kaas (stuk)
75 g bloem
3 scharreleieren
200 ml houdbare slagroom
1 teen knoflook
65 ml olijfolie
500 g snacktomaatjes
125 g rucola
1 ronde ovenschaal (ø 24 cm)
1 satéprikker
Home > Hartige taart met tomaat en rucola

Bereidingswijze
Totale bereidingstijd: 45 min
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Smelt 30 g roomboter in een pannetje. Rasp 100 g kaas grof. Meng de gesmolten boter, geraspte kaas, bloem, eieren en slagroom tot een glad beslag. Pers er de knoflook boven uit, breng op smaak met peper en roer door. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Verdeel er de tomaatjes over en schenk er het beslag over.
Doe 50 g rucola in een hoge beker en schenk er 50 ml olijfolie bij. Maal fijn met een staafmixer. Schep met een theelepel druppeltjes rucola-olie op het beslag en trek met de satéprikker een patroon. Bak de taart in 25 min. in de oven gaar.
Verdeel de rucola over een schaal. Besprenkel met de rest van de rucola-olie en olijfolie. Bestrooi met versgemalen peper en schaaf er de rest van de kaas over.
Haal de taart uit de oven, schuif direct op een bord of schaal en laat 10 min. afkoelen. Serveer de salade bij de taart.
Doe 50 g rucola in een hoge beker en schenk er 50 ml olijfolie bij. Maal fijn met een staafmixer. Schep met een theelepel druppeltjes rucola-olie op het beslag en trek met de satéprikker een patroon. Bak de taart in 25 min. in de oven gaar.
Verdeel de rucola over een schaal. Besprenkel met de rest van de rucola-olie en olijfolie. Bestrooi met versgemalen peper en schaaf er de rest van de kaas over.
Haal de taart uit de oven, schuif direct op een bord of schaal en laat 10 min. afkoelen. Serveer de salade bij de taart.