Marokkaanse pita’s met kipgehaktballetjes

Ingrediënten

400 g kikkererwten (blik)
2 el Marokkaanse ras el hanout (potje à 60 g)
4 el olijfolie
350 g kipgehakt
300 g biologische gesneden rodekool
300 g biologische gesneden witte kool
250 g yoghurt Griekse stijl 10% vet
100 g rozijnen
4 maaltijdpita’s (pak à 5 stuks)
1 bakpapier

Bereidingswijze

Totale bereidingstijd: 35 min
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Giet de kikkererwten af en doe in een kom. Voeg 1 el ras el hanout en 1 el olie toe. Breng op smaak en schep om. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de erwten over. Bak de kikkererwten in 15 min. in de oven krokant.

Doe het gehakt in een kom en voeg 1 el ras el hanout toe. Breng op smaak en meng goed door. Rol van het gehakt ca. 16 balletjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom gaar.

Doe de rode- en witte kool in een zeef en schenk er kokend water over. Laat de kool goed uitlekken en doe in een kom. Schep er 100 g yoghurt bij en voeg de rozijnen toe. Breng op smaak en schep om.

Haal de kikkererwten uit de oven en laat afkoelen. Bak de pita’s 5 min. in de oven. Schep de rest van de yoghurt in een bakje, bestrooi met versgemalen peper en besprenkel met de rest van de olie. Doe de salade, kikkererwten en gehaktballetjes in verschillende bakjes. Haal de pita’s uit de oven en snijd ze open. Zet alles op tafel, zodat iedereen zijn eigen pita kan vullen.