Winterse pasta met boerenkool

Ingrediënten

2 uien
0,5 pittige chorizo (à 250 g)
2 el olijfolie
140 g Griekse kalamata olijven met pit
500 g boerenkool
300 g tagliatelle
250 ml kookroom 20% vet

Bereidingswijze

Totale bereidingstijd: 20 min
Snipper de uien. Verwijder het vel van de chorizo, halveer de worst en snijd in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de chorizo toe en bak 5 min.

Plet de olijven met de platte kant van het mes, verwijder de pit en hak het vruchtvlees grof. Voeg de olijven en boerenkool toe aan de chorizo en bak 8 min. mee. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Schenk de kookroom bij de boerenkool en verwarm 1 min. Giet de tagliatelle af en schep door de boerenkool. Verdeel de pasta over 4 borden.